Coaching: hoe gaat dat?

Je komt bij mij met een vraag. Die kan heel specifiek zijn: hoe kan ik gezond leren omgaan met eten? Of algemener: ik voel me niet gelukkig, hoe kan ik dit veranderen. Als coach ga ik samen met jou op onderzoek uit. Jij bepaalt de weg en het tempo en ik ondersteun je daarbij. Ik luister naar je, houd je een spiegel voor, leer je de signalen van je lichaam herkennen. Zo ontdek jij de inzichten waar je verder mee kunt

Coaching: hoe gaat dat?

Je komt bij mij met een vraag. Die kan heel specifiek zijn: hoe kan ik gezond leren omgaan met eten? Of algemener: ik voel me niet gelukkig, hoe kan ik dit veranderen.

Als coach ga ik samen met jou op onderzoek uit. Jij bepaalt de weg en het tempo en ik ondersteun je daarbij. Ik luister naar je, houd je een spiegel voor, leer je de signalen van je lichaam herkennen. Zo ontdek jij de inzichten waar je verder mee kunt

dicht-bij-jezelf.nl coach ervaringsdeskundige Alkmaar

Coaching of therapie?

Misschien twijfel je tussen coaching of therapie. Wat is nou het verschil? Therapie is met een psycholoog of psychotherapeut. Hij of zij praat met jou over de problemen waar je mee zit en hoe die zijn ontstaan. Je gaat de diepte in, op zoek naar de onderliggende oorzaak. De therapeut geeft jou advies, bijvoorbeeld over hoe je anders kunt omgaan met situaties of hoe je negatieve gedachten kunt beïnvloeden. Als coach help ik jou om weer grip te krijgen op het geen waar je tegenaan loopt. Er is ruimte om de diepte in te gaan, maar als jij dat niet wil hoeft het niet. Ik ga samen met jou je problemen ontrafelen en in kaart brengen wat jij zou willen en hoe je dat kunt bereiken. Niet door je allerlei adviezen te geven, maar door jou te helpen zélf de adviezen te ontdekken. Want ik geloof dat jij expert bent in je eigen leven en dat jij uiteindelijk zelf het beste weet wat je nodig hebt en wat werkt voor jou. Het is alleen fijn als iemand je helpt bij die informatie te komen als je er zelf even niet meer uitkomt.
dicht-bij-jezelf.nl coach ervaringsdeskundige Alkmaar

Coaching of therapie?

Misschien twijfel je tussen coaching of therapie. Wat is nou het verschil?

Therapie is met een psycholoog of psychotherapeut. Hij of zij praat met jou over de problemen waar je mee zit en hoe die zijn ontstaan. Je gaat de diepte in, op zoek naar de onderliggende oorzaak. De therapeut geeft jou advies, bijvoorbeeld over hoe je anders kunt omgaan met situaties of hoe je negatieve gedachten kunt beïnvloeden.

Als coach help ik jou om weer grip te krijgen op het geen waar je tegenaan loopt. Er is ruimte om de diepte in te gaan, maar als jij dat niet wil hoeft het niet. Ik ga samen met jou je problemen ontrafelen en in kaart brengen wat jij zou willen en hoe je dat kunt bereiken. Niet door je allerlei adviezen te geven, maar door jou te helpen zélf de adviezen te ontdekken. Want ik geloof dat jij expert bent in je eigen leven en dat jij uiteindelijk zelf het beste weet wat je nodig hebt en wat werkt voor jou. Het is alleen fijn als iemand je helpt bij die informatie te komen als je er zelf even niet meer uitkomt.

Hoe verloopt een coachingstraject?

Dat hangt helemaal van jou af! Ik heb geen vaste methode. Misschien heb je behoefte aan een luisterend oor, iemand bij wie je terecht kunt om te praten. Of juist aan concrete oefeningen omdat je zelf niet weet hoe je moet beginnen. Of je hebt iemand nodig die eerlijk en confronterend durft te zijn. Ik ontdek graag samen met jou hoe ik je het beste kan ondersteunen. Hoe de samenwerking ook vorm krijgt: we zoeken naar haalbare manieren waarop jij gelukkiger en zelfverzekerder kunt worden. Net als de vorm staat ook de tijdsduur niet vast. Als je na een paar afspraken voldoende handvatten hebt, hartstikke fijn! Heb je meer tijd nodig? Dan maken we gewoon nog een afspraak. Totdat jij weer met plezier en vertrouwen in het leven staat.

Hoe verloopt een coachingstraject?

Dat hangt helemaal van jou af! Ik heb geen vaste methode. Misschien heb je behoefte aan een luisterend oor, iemand bij wie je terecht kunt om te praten. Of juist aan concrete oefeningen omdat je zelf niet weet hoe je moet beginnen. Of je hebt iemand nodig die eerlijk en confronterend durft te zijn. Ik ontdek graag samen met jou hoe ik je het beste kan ondersteunen. Hoe de samenwerking ook vorm krijgt: we zoeken naar haalbare manieren waarop jij gelukkiger en zelfverzekerder kunt worden.

Net als de vorm staat ook de tijdsduur niet vast. Als je na een paar afspraken voldoende handvatten hebt, hartstikke fijn! Heb je meer tijd nodig? Dan maken we gewoon nog een afspraak. Totdat jij weer met plezier en vertrouwen in het leven staat.

Goed dat je hulp zoekt! Neem je contact op?

Erkennen dat je hulp nodig hebt is een grote stap. Heel goed dat je die stap durft te zetten. Denk je dat ik jou kan helpen? Of wil je gewoon eens bespreken wat de mogelijkheden zijn? Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek in mijn praktijk in Alkmaar.