Duiveltje

Wauw! mijn eigen website staat online. Zelf gemaakt nog wel. Het is wat, een eigen onderneming opstarten!

Misschien ken jij dat gevoel ook wel. Je wilt iets maar weet niet precies hoe en wat. Toch is er steeds iets wat je ernaar toe stuurt in je hoofd. Zo’n stemmetje die zegt “hier moet je iets mee”.

Als je eraan denkt voel je misschien een kriebel in je buik of je gezichtsuitdrukking veranderd. Aan de ene kant maakt het je blij en aan de andere kant onzeker.

Ja, dat had ik nou ook met Dicht bij jezelf. Nog voordat Dicht bij jezelf bestond.

Ik besloot het maar eens te onderzoeken. Ik ging het dialoog met mezelf aan om erachter te komen wat het dan was wat me bezig hield. Vrij snel kwam ik erachter dat ik weer last had van dat kleine duiveltje op mijn schouder. Dat duiveltje wat mij in de tang houdt!

Die zegt; Kan je dat wel dan? En wat wil je dan eigenlijk precies? En hoe dan? Ben je daar wel goed genoeg voor? Nee, dat is niet voor jou weg gelegd. Je kan beter wachten tot dit..tot dat…tot zus…tot zo… Je moet wel meteen met een goed plan komen, anders stelt het niks voor etc. etc.

Herken je hier iets in? Heb jij ook weleens last van zo’n irritant duiveltje? Ik wel dus.

Gelukkig heb ik nog een schouder . Daar zit een geruststellend, aanmoedigend engeltje. Eentje die er wel vertrouwen in heeft. Die zegt; Je kan ook gewoon een stap in de richting zetten, misschien komt de rest vanzelf. Probeer het gewoon. Wat heb je nou te verliezen? Waar ben je bang voor?

Kom op, je kan het wel.

Ik hoop dat jij ook zo’n engeltje hebt…

Lang had ik vooral last van dat duiveltje. Dat engeltje was er wel maar die hoorde ik niet. En als ik het wel hoorde luisterde ik niet. Dit had vooral tot gevolg dat ik maar deed wat veilig voelde en wat bekend was voor mij. Hiermee sloot ik dingen uit die mij uiteindelijk, juist verder hebben gebracht in het leven.

Want als je wilt groeien, ontplooien en ontwikkelen moet je uit je comfort zone stappen. En ja, dat is eng, spannend en bezorgd je soms klotsende oksels. Maar weetje? Dat heeft iedereen.

Je verlangens liggen vaak buiten je comfort zone… Daarom is een verlangen ook de motor tot verandering. Als je besluit er iets mee te doen dan.

Blijven luisteren naar dat duiveltje is ook een optie alleen blijft het dan zoals het is en zal je misschien nooit ontdekken wat voor verborgen talenten, kwaliteiten, ideeën jij nog meer in je hebt.

En heb je geen concreet ‘plan’? (zoals in mijn geval) begin ergens, klein… zet een stapje in de richting van waar je heen wilt. Met genoeg vertrouwen in jezelf kom je er wel.

En zo is Dicht bij jezelf ontstaan.

Liefs Simone

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *