Dicht bij jezelf | Body Mind Release therapeut | Coach | Ervaringsdeskundige

Het leven geeft je altijd de lessen die jij mag leren.

En zolang jij die lessen niet ziet, door hebt of doorloopt zal het keer op keer op je pad verschijnen. Je kan jezelf niet voor de gek houden. Al lukt dat best een tijdje 😉, uiteindelijk komt er een punt in je leven waarin je de werkelijkheid, JOUW werkelijke GEVOEL onder ogen zal moeten komen.

 

Doe je dat niet? Dan krijg je klachten. Het gaat wringen… je merkt dat je niet lekker in je vel zit. Je loopt vast. Je hebt terugkerende gedachten en gevoelens. Je krijgt mist in je hoofd. Je verliest helderheid en kracht. Je lichaam zal in opstand komen.

En nee, dat gebeurt niet om jou te pesten. In tegendeel. Het gebeurt om jou wakker te schudden en te leiden en naar wie je werkelijk bent. Terug naar je kern. Je gevoel, het pad van je hart. Want als je dat pad beloopt ben je vrij. Stop met zoeken buiten jezelf en begin met zoeken IN jezelf.

Ik zal wat voorbeelden geven. Voel je dat je ergens op “aan” gaat, dan betekend het dat je daar nog wat mag oplossen met jezelf.

Ben je angstig?

Dan zorg je ervoor dat je niet snel buiten je comfortzone zal treden. Je zal je leven om angst heen bouwen. Zelfs al leid je dan niet het leven wat je gelukkig maakt. Als angst jouw vertrouwen overstijgt zal je dat overal tegenkomen. Het komt terug in je werk, je kiest werk wat veilig voelt.. misschien niet eens het werk wat echt bij je past of wat je echt zou willen doen. Je kiest werk wat je kan en geld oplevert.

Het komt terug in je relaties. Je zal het moeilijk vinden om jezelf uit te spreken, grenzen aan te geven en volledig jezelf te zijn. Je zal je aanpassen aan anderen. Het komt terug in hoe je met geld om gaat, je zal geld koppelen aan “tekort” waardoor je niet de investeringen in jezelf doet die je nodig hebt om te groeien. Links of rechtsom zal je jezelf manipuleren om in de cirkel van angst te verblijven.

Het zelfde geldt voor zelfliefde.

Houd je onvoldoende van jezelf?

Dan zal je dat op alle vlakken van je leven tegenkomen. Je kiest werk wat je kan, of wat je geld oplevert. Of waarvan je denkt dat je het maar gewoon moet doen omdat het in je “denken” de beste optie is. Wellicht “vindt” je omgeving er ook wel wat van en laat je dat ook meespelen. Maar is het werk wat je echt leuk vind en wil doen? Krijg je er echt energie van? Of wil je diep in je hart iets heel anders maar laat je je tegenhouden door allerlei belemmerende gedachten? Bang om te falen, bang voor mislukking etc. In relaties zal je merken dat je je aanpast. De ander voorop stelt. Of je houd mensen juist op afstand. Je kan je niet overgeven omdat je dat ook niet kan aan jezelf.

En ik zou nog wel even door kunnen gaan maar dat doe ik niet want deze blog is juist om je te motiveren en verder te brengen. 😉

 

Als jij merkt dat je keer op keer tegen het zelfde aanloopt, stop dan eens met wat je doet en zoek de stilte op. Keer naar binnen want alleen daar liggen de antwoorden. Ja, soms pijnlijk hard en confronterend. Maar alleen luisteren naar je innerlijke stem en er vervolgens naar handelen zal ervoor zorgen dat je steeds dichter bij jezelf komt en het leven zal gaan leiden wat bij je hoort.

Die antwoorden vind je niet in je hoofd, die vind je niet in het denken. Die antwoorden vind je in je intuïtie (het wordt je als het ware ingefluisterd) en in je gevoel. Het begint met jezelf de juiste vragen stellen en te kijken wat er omhoog borrelt. Ga niet zoeken naar het antwoord wat jij wil horen maar VOEL.

Het voelt goed om hier ook even iets aan te halen van mijzelf. Ik noem het maar een les die ik zelf moest leren. Heb ik hem al helemaal geleerd? Nou nee, het is een soort ungoing  proces. Alleen door het elke keer weer aan te gaan, elke keer weer dat contact te leggen met jezelf kom je verder. En, ik ben al van heel erg ver gekomen kan ik je zeggen.

De pijnlijkste fase die ik moest doorlopen was mijn eetstoornis, die natuurlijk gekoppeld zat aan voelen en mijn zelfbeeld. Want ja, een eetstoornis gaat niet over eten. Het is een gevolg, GEEN oorzaak.

Wat moest ik leren?

 

Ik had mezelf aangeleerd niet meer te voelen. Ik leefde vanuit mijn hoofd. Diep van binnen was ik helemaal niet blij met mezelf. Die eetstoornis was een MIDDEL om daarmee om te gaan. Het loslaten van mijn eetstoornis stond gelijk aan weer opnieuw in contact komen met mijn ware gevoel. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat voel ik echt? Ik moest mezelf liefde gaan geven, leren accepteren en alternatieven zoeken om te dealen met mijn gevoelens in plaats van ze te projecteren op eten (en  nog veel meer zelfdestructief gedrag wat ik toepaste). Inmiddels ligt mijn eetstoornis ver achter mij maar het proces van blijven voelen en mijzelf liefhebben gaat door. Dat betekend keer op keer weer naar binnen gaan.

Terug naar jou.

Hoe ziet je leven er nu uit? Ben je helemaal tevreden? Volmaakt gelukkig, verlicht? Ik denk zomaar van niet, anders zou je dit niet lezen 😉 (nee, dat is geen verwijt). Ik wil je juist wakker schudden, verder helpen. Terug brengen op het juiste spoor.

Ik hoor bijvoorbeeld zo vaak vrouwen zeggen; ik heb het zo druk! Ik heb geen balans!

Dan vraag ik: oké, waar heb je het dan zo druk mee? Dan hoor ik: nou ik moet zus.. en ik moet zo… en de kinderen, en het huishouden en mijn werk en mijn man en bla bla bla bla.

Dan zeg ik: En hoe ziet balans er dan uit voor jou? Wat is er anders als er wel balans is? Hoe voel jij je dan? Wat doe je dan?

En dan moeten de meeste vaak even nadenken………….En het gebeurt ook dat de sommige dat eigenlijk helemaal niet goed weten.

Waar het dan vaak op neer komt is dat er geen balans is omdat de vrouw teveel wil, te hoge eisen stelt, alles TE goed wil doen, niet goed dingen uit handen kan geven/loslaten en eigenlijk ook haar grenzen niet goed aanvoelt en dus niet goed aangeeft. Dan kan je doorgaan op hoe dat komt en uiteindelijk kom je bij een kern uit. En dat is precies waar het pijnpunt zit en waar je moet zijn.

Want een gebrek aan balans komt niet door je werk, je man, je kinderen en ga zo maar door (factoren van buitenaf) Een gebrek aan balans komt door HOE JIJ OMGAAT met alles. En daarbij, je kiest overal zelf voor. Je hebt zelf gekozen voor dit werk, voor deze man, om kinderen te krijgen en ga zo maar door. Hard? Ja…. De waarheid, ook een ja 😉

Oke dit voorbeeld wilde ik even benoemen, nu weer terug naar waar ik was. Ik leg je wat vragen voor en kijk eens of je ze kunt beantwoorden.

Wat in je leven verloopt op dit moment stroef?

Wat blijft daarin terugkeren? (rode draad?)

Hoe manipuleer je jezelf hierin waardoor dit in stand blijft?

Wat zal er moeten veranderen IN JOU wil je dit oplossen?

En, belangrijkste, beantwoord dit uit liefde; Wat mag jij dus nog leren voor jezelf? Welke les kom je tegen als je kijkt naar wat je zojuist hebt opgeschreven of bedacht?

DAAR zit de sleutel.

Ga daarmee aan dag en er zal verandering optreden op alle vlakken in je leven. Want jouw leven op dit moment is een reflectie van je onderbewustzijn. En, heel eerlijk…bij 9 van de 10 vrouwen gaat het over te weinig zelfvertrouwen, gebrek aan zelfliefde en te weinig in contact staan met je gevoel en lijf.

Kom je er niet uit? Of heb je even een zetje of wat hulp nodig? Ik begeleid je met alle liefde 😊 neem gerust contact op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *