Dicht bij jezelf | Body Mind Release therapeut | Coach | Ervaringsdeskundige

Wat is Body Mind Release?

Body Mind Release is een effectieve methode die jou helpt gericht de innerlijke oorzaak van jouw levensklachten aan te pakken.

Wat verstaan we onder levensklachten en wat is dan de innerlijke oorzaak?

Levensklachten zijn klachten die jou op emotioneel, mentaal, fysiek en sociaal niveau belemmeren.

Bijvoorbeeld:

 • Stress, onrust en spanningsgevoelens
 • Negatief denken en piekeren
 • Angsten
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Verslavingsgedrag
 • Kinderen met gedragsproblemen
 • Paniekaanvallen
 • Trauma en PTSS
 • Vermoeidheid
 • Burn-out
 • Somberheid
 • Afhankelijkheidsgevoelens.

Wat wordt bedoelt met de innerlijke oorzaak?

Hiermee bedoelen we de ‘ballast’ die wij als mens bij ons dragen. Dit zijn beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten. Deze ballast bepaalt hoe wij denken, hoe wij ons voelen, hoe wij handelen en reageren. Ook bepaald deze ballast de mate van stress en spanning die wij ervaren, of iets wel of niet lukt in ons leven, welke ziekte zich zouden kunnen manifesteren en de mate van afhankelijkheid die wij ervaren ten opzichte van anderen. Deze ballast ligt opgeslagen in jouw lichaam en in de neurale netwerken (herinneringsroutes) van je hersenen. Gedurende een traject van 6 tot 8 weken ga jij op zowel lichamelijk als geestelijk niveau deze ballast (lees: beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten), die ervoor zorgen dat jij klachten ervaart, loslaten!

Hoe ga je dat doen?

Hans de Waard, de ontwikkelaar van deze methode, heeft de mogelijke innerlijke oorzaken van al onze levensklachten volledig in kaart gebracht. Op deze manier weten wij waar de beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten in theorie zouden kunnen zitten en dus ook hoe deze jouw gevoel, denken, reageren en handelen beïnvloed. Tijdens een traject test ik dit gericht voor jou uit en leer ik jou hoe je deze ballast zelf los gaat laten. Ook leer je hoe je positieve gevoelens weer terug gaat halen. Hieronder lees je precies wat je per week kunt verwachten.

dicht_bij_jezelf_simone_therapeut_coach

Bestaat uit het loslaten van algemene gevoelens en overtuigingen. Je leert hoe je dit concreet gaat loslaten.

In kaart brengen en in balans brengen van vecht en vlucht gedrag. Vecht en vlucht gedrag is gedrag wat jij vertoont op het moment dat jij getriggerd wordt. Het doel is dat jij uiteindelijk minder de neiging voelt om te vechten of vluchten voor of tegen een situatie maar eerder over kunt gaan naar acceptatie.

In week 3 ga jij aan de slag met het loslaten van angsten. Angsten zijn bundelingen van beperkende gevoelens en overtuigingen die jou remmen om een stap te zetten op een bepaald vlak.

Een heerlijke week, alle positieve gevoelens weer terug halen!

Afhankelijkheid in kaart brengen en loslaten. Wanneer jij positieve gevoelens mist om in je eigen kracht te staan voel jij je aangetrokken tot mensen die deze gevoelens wel hebben. Tijdens deze sessie brengen wij exact in kaart welke positieve gevoelens jij nog mag terughalen en welke negatieve gevoelens jij nog mag loslaten. Wat jou positief opvalt aan een ander mag jij terughalen en wat jou negatief opvalt aan een ander mag jij loslaten.

Wanneer jij een beperkende overtuiging maar vaak genoeg herhaald, ontstaat er vanzelf een beperkend levensprogramma in jouw onderbewustzijn. In de eerste weken laat je beperkende overtuigingen en gevoelens los en haal je positieve gevoelens weer terug. Hiermee verdwijnt de voedingsbodem van een beperkend levensprogramma en creëer je tevens een bodem voor het plaatsen van een positief levensprogramma. In week 6 wordt er duidelijk zichtbaar welke beperkende levensprogramma’s jou nog in de weg staan en welke je nu nog mag gaan loslaten en vervangen voor positieve levensprogramma’s. Na ongeveer 1 maand is er nog een afsluitend gesprek.

Dit is een extra stap wanneer jij last hebt van een gekwetst stuk. Wat is een gekwetst stuk? Dit zijn beperkende gevoelens en overtuigingen die jij gekoppeld hebt aan een traumatische gebeurtenis. Dit kan ontstaan zijn in je jeugd en de gevoelens en het gedrag wat hierbij zijn ontwikkeld blijven zich herhalen tijdens je verdere leven. Je hebt hier in erge mate last van. Als dit bij jou van toepassing is komt dit meestal naar voren tussen week 1 en 4 en dit betekend dat er een extra sessie bij komt.

Download het Gratis Body Mind Release werkboek!

En lees direct alles over de opbouw en inhoud van het traject.

Ik wil mijn ballast loslaten!