Dicht bij jezelf | Body Mind Release therapeut | Coach | Ervaringsdeskundige

Wat is Body Mind Release?

Body Mind Release is een methode om negatieve gevoelens en overtuigingen los te laten.  

Gevoelens liggen opgeslagen in je lijf en overtuigingen liggen opgeslagen in de neurale netwerken van je hersenen. Samen bepalen ze hoe jij je voelt, hoe denkt, wat je doet, hoeveel stress je ervaart in bepaalde situaties en of iets wel of niet lukt in jouw leven. 

Het bepaalt dus hoe jij omgaat met jezelf en met eten! 

Body mind release is onderdeel van het gehele traject. Je gaat er zelfstandig thuis mee aan de slag tussen de sessies door. 

Ik test uit welke negatieve gevoelens en overtuigingen jij met je mee draagt en leer je hoe je deze los moet laten. Ook test ik uit welke positieve gevoelens je bent verloren (of welke er zijn geblokkeerd) en hoe je die weer terug haalt. Wat je per week kunt verwachten lees je hieronder.

 

dicht_bij_jezelf_simone_therapeut_coach

Bestaat uit het loslaten van algemene gevoelens en overtuigingen. Je leert hoe je dit concreet gaat loslaten.

In kaart brengen en in balans brengen van vecht en vlucht gedrag. Vecht en vlucht gedrag is gedrag wat jij vertoont op het moment dat jij getriggerd wordt. Het doel is dat jij uiteindelijk minder de neiging voelt om te vechten of vluchten voor of tegen een situatie maar eerder over kunt gaan naar acceptatie.

In week 3 ga jij aan de slag met het loslaten van angsten. Angsten zijn bundelingen van beperkende gevoelens en overtuigingen die jou remmen om een stap te zetten op een bepaald vlak.

Een heerlijke week, alle positieve gevoelens weer terug halen!

Afhankelijkheid in kaart brengen en loslaten. Wanneer jij positieve gevoelens mist om in je eigen kracht te staan voel jij je aangetrokken tot mensen die deze gevoelens wel hebben. Tijdens deze sessie brengen wij exact in kaart welke positieve gevoelens jij nog mag terughalen en welke negatieve gevoelens jij nog mag loslaten. Wat jou positief opvalt aan een ander mag jij terughalen en wat jou negatief opvalt aan een ander mag jij loslaten.

Wanneer jij een beperkende overtuiging maar vaak genoeg herhaald, ontstaat er vanzelf een beperkend levensprogramma in jouw onderbewustzijn. In de eerste weken laat je beperkende overtuigingen en gevoelens los en haal je positieve gevoelens weer terug. Hiermee verdwijnt de voedingsbodem van een beperkend levensprogramma en creëer je tevens een bodem voor het plaatsen van een positief levensprogramma. In week 6 wordt er duidelijk zichtbaar welke beperkende levensprogramma’s jou nog in de weg staan en welke je nu nog mag gaan loslaten en vervangen voor positieve levensprogramma’s. Na ongeveer 1 maand is er nog een afsluitend gesprek.

Dit is een extra stap wanneer jij last hebt van een gekwetst deel. Wat is een gekwetst deel? Dit zijn beperkende gevoelens en overtuigingen die jij gekoppeld hebt aan een traumatische gebeurtenis. Dit kan ontstaan zijn in je jeugd en de gevoelens en het gedrag wat hierbij zijn ontwikkeld blijven zich herhalen tijdens je verdere leven. Je hebt hier in erge mate last van. Als dit bij jou van toepassing is komt dit meestal naar voren tussen week 1 en 4 en dit betekent dat er een extra sessie bij komt.

Download het Gratis Body Mind Release werkboek!

(check je spam).

Ik wil het traject volgen!