Dicht bij jezelf | Coach | Ervaringsdeskundige

"Ik raakte steeds meer verwijdert van mijn gevoel"

dicht-bij-jezelf.nl-coaching-healing-reading-bewustwording-alkmaar-liggend-mos

“Feel the feeling but don't become the emotion. Witness it. Allow it. Release it”

Mijn ervaring met ervaringsdeskundige

In alle jaren dat ik intensief aan mijzelf heb gewerkt, heb ik verschillende coaches, therapeuten, psychologen en andere hulpverleners ontmoet. Ik heb van alles geprobeerd, van cognitieve gesprekstherapie tot EMDR, PMT, mindfulness, groepstherapie en ga zo maar door. Alles heeft zo zijn steentje bijgedragen aan het proces. Toch zijn mij twee dingen opgevallen (die ik zelf zo belangrijk vind dat ik het meeneem in mijn eigen werk).

Alleen praten over je problemen, lost je problemen niet op en de waarde van ervaringsdeskundigheid is enorm belangrijk! Mensen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten als ik (jij nu). Juist bij deze mensen voelde ik; jij begrijpt mij, jij hoort mij, jij hebt aan 1 woord genoeg. Ze werkten veel meer vanuit hun gevoel/intuïtie dan vanuit protocollen, behandelplannen en lijstjes. Op het moment dat je niet goed in je vel zit wil je dat iemand jou oprecht begrijpt. Niet alleen vanuit ‘de boeken’ maar waar je contact mee hebt op zielsniveau. Op die manier ontstaat er vaak snel een veilige setting en weet iemand jou op de juiste plek te raken.

Daarnaast, alleen maar praten over je problemen helpt niet. Anders waren er geen wachtlijsten bij het GGZ en was iedereen met 5 gesprekjes geholpen. De pijn, de emoties, liggen opgeslagen in je lichaam. Jouw onderbewuste houdt het vast dus de weg naar heling zit hem in het opschonen en her programmeren van jouw onderbewuste. Op die manier komen lichaam, geest en ziel in balans.

 
 

Rond mijn pubertijd

kreeg ik last van depressieve periodes en ontwikkelde ik een eetstoornis. Ik slikte medicatie en volgde therapie. Dit hielp, maar het hielp niet genoeg. Ruim 13 jaar heb ik het leven ervaren als een strijd. Een innerlijke strijd die zich naar buiten manifesteerde in vluchtgedrag en depressiviteit.

Waar ik mij toen niet bewust van was maar wat ik met de kennis van nu wel weet, is dat ik al die jaren alleen maar bezig was mijn gevoel (en gevoeligheid) te onderdrukken en weg te stoppen. Hierdoor raakte ik steeds meer verwijdert van mijn kern en mijn kracht.

Ik was onzeker. Controle uitoefenen op eten en mijn gewicht gaf mij (schijn)veiligheid. Ik vertrouwde niet op mezelf dus waaide met alle winden mee. Ik was altijd op zoek naar bevestiging en kon slecht alleen zijn. Ik was altijd bezig met ‘de ander’. Wat denken ze van me, wat vinden ze van me, doe ik het wel goed etc. doodvermoeiend! Ook was ik keihard voor mezelf en was het nooit goed genoeg waardoor ik altijd onrust voelde. Ik zat veel in mijn hoofd waar het altijd druk was. Uiteindelijk resulteerde dit ook in allerlei vage lichamelijke klachten.

En toen ging de knop om.

In 2015 bereikte ik een dieptepunt en hoefde het van mij niet meer. Uiteindelijk was juist dat dieptepunt het begin van een bijzonder mooi maar pittig proces. Ik ging opnieuw in therapie en durfde nu echt al mijn kwetsbaarheden en belemmerde patronen onder ogen te komen. Ik leerde steeds beter begrijpen waar mijn gedrag en mijn gevoelens vandaan kwamen. Langzaam brak ik mijn muren af en beetje bij beetje kwam ik dichter bij mezelf. Met hulp van een ervaringsdeskundige die precies begreep hoe ik me voelde kon ik de ‘laatste restjes’ van mijn eetstoornis ook loslaten.

Ik heb ontdekt dat mijn gevoeligheid juist iets is om blij mee te zijn. Het is mijn grootste kracht die ik nu inzet om andere te helpen weer in contact te komen met hun kern. Door het volgen van verschillende opleidingen heb ik mijn intuïtie, helderweten en heldervoelen verder ontwikkeld.

Opleidingen die ik heb gevolgd: Coach opleiding en Je lichaam als kompas bij Sonnevelt opleidingen, Herstelondersteuning RCO de Hoofdzaak, De nieuwe coachopleiding bij Dolly Heuveling van Beek, Lichaamsgericht energetisch therapeut magnetiseren, opleiding Gewichtsconsulent. Daarnaast heb ik nog diverse losse workshops gevolgd op het gebied van lichaam en geest en heb ik veel mogen leren van andere coaches en therapeuten.

 

Tijd voor iets luchtigs!

Als je mij goed kent dan zou je weten dat:

Chocolade

mijn guilty plessure is

Ik mijn leven deel

samen met Jorah en mijn man Laurens

De natuur

de plek is waar ik oplaad

Schrijf je in de voor de nieuwsbrief

Voor inspiratie, tips en ontwikkelingen. Ook neem ik je mee in de ups en downs van mijn leven en lees je hoe ik ermee om ga. Dit geeft jou ook weer waardevolle inzichten!

Sorry dat ik je onderbreek...

Wil jij minder afgeleid worden door je gedachten? Minder denken, meer voelen en rust in je hoofd? Is je antwoord hierop ja? Download dan nu mijn GRATIS mini guide! (vergeet niet in je spam te kijken).