Dicht bij jezelf | Body Mind Release therapeut | Coach | Ervaringsdeskundige

Wat je kunt doen om eetmomenten makkelijker te maken.

Laat ik voorop stellen dat deze tips geen volledige oplossing zijn.

Uiteindelijk moet je aan de slag met de gevoelens en emoties onder het eten die veroorzaken waarom eten zo’n issue voor jou is. Tijdens mijn 1 op 1 traject Stop de strijd met eten help ik je hierbij, check deze link als je meer wil weten https://dicht-bij-jezelf.nl/1-op-1-bmr-traject-stop-de-strijd/

Tegelijkertijd kun je met deze tips direct al aan de slag. Door hier bewust mee bezig te zijn kun je elke dag stappen zetten.
1. Spreek met jezelf een haalbaar doel af. Sla je nu de lunch altijd over bijvoorbeeld? Begin dan eens met 2 keer per week wèl te lunchen.
2. Kies voor iets wat niet direct een te grote stap is. Van 0 naar alles is vaak niet haalbaar dus begin met iets kleins. Een cracker, 1 broodje, of iets anders wat je lekker vind.
3. Voer dit langzaam op. Gaat 2 keer per week goed? Maak er 3 keer per week van en ga zo door.
4. Verhoog steeds wat je eet. Begon je met 1 cracker? maak er die week erop een cracker van en een broodje. Liever kleine maar consistente stappen, dan stilstaan of te grote stappen en direct terug vallen.
5. Haal van te voren alles in huis wat je nodig hebt en bereid voor wat je voor kunt bereiden. Zo geef je het saboterende stemmetje in je hoofd minder vrijheid (zoals; ik heb geen tijd, ik heb het niet in huis etc.)
6. Sta jezelf toe dat het moeilijk IS. Nee voor de buurvrouw misschien niet, maar voor jou dus wel. Heb daar geen oordeel over maar alleen begrip voor.
7. Deel je worsteling met iemand die je vertrouwt, je hoeft het niet alleen te doen. Geef ook aan hoe iemand jou kan steunen.
Is dat door je regelmatig even een motiverend appje te sturen?
Of samen met jou te eten? (als dat haalbaar is) en vertel dan ook duidelijk wat jou juist niet helpt in het contact.

Kun je wel wat hulp gebruiken in dit proces? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij in https://dicht-bij-jezelf.nl/contact/

Liefs Simone

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *